Court Garden Hotel Den Haag

Laan van Meerdervoort 96
2517 AR  Den Haag
Tel. 070-3114000 / Fax 070-3114001

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Toon locatie Stuur ons een bericht

Receptie

07:17 | 16.6°C

Entree in de avond

07:17 | 16.6°C

Uitzicht over Den Haag

07:17 | 16.6°C

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

In het nieuws

Charter Diversiteit gelanceerd

Donderdag 2 juli 2015 werd in Den Haag het Charter Diversiteit officieel gepresenteerd. 22 werkgevers uit de publieke en private sector zetten hun handtekening onder het Charter.

Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, benadrukte bij deze gelegenheid dat de wet niet kan voorkomen dat mensen onbewust toch discrimineren. ‘Het vraagt om een omslag in het denken die geen minister per decreet kan afdwingen. Wat wel helpt, is wat u hier vandaag doet.’ Hij prees de insteek van de aanwezige bedrijven om zelf positief te werken aan meer diversiteit in hun bedrijven en om hun ervaringen en kennis met elkaar te delen.

Integratie in de dagelijkse uitvoering

Met ondertekening van het Charter zegt een werkgever toe een effectief diversiteitsbeleid te willen gaan voeren. Dat betekent in de praktijk dat meer medewerkers ongeacht hun arbeidsbeperking of chronische ziekte, gender, etnische, culturele en religieuze achtergrond, leeftijd, en seksuele oriëntatie een plek krijgen in het bedrijf of de organisatie.

Diversiteit en inclusie op de werkvloer

Het Charter Diversiteit is een essentieel onderdeel van het project Diversiteit in bedrijf. Middels dit project wil de Stichting van de Arbeid werkgevers en werknemers in de private en publieke sector ondersteunen bij hun streven naar meer diversiteit in hun bedrijven.

Eerste ondertekenaars in Nederland

ABN AMRO, Gemeente Amsterdam, Asito BV, CNV Vakcentrale, De Nieuwe Zorg Thuis, Gemeente Den Haag, EY, FNV, Court Garden Hotel, Stichting Humanitas, IBM, L’Oréal, Pameijer, Politie Nederland, PostNL, Gemeente Rotterdam, Schiphol Group, Shell, Sodexo, Ministerie van SZW, Gemeente Utrecht en Zeeland refinery ondertekenden als eersten het Charter Diversiteit.

In vijftien Europese landen is het Charter al van kracht en meer dan 7000 bedrijven en organisaties in Europa hebben het inmiddels ondertekend.