Green Key

Court Garden Hotel: een hotel met visie voor de toekomst

Een goede sfeer, professionele bediening en comfortabele faciliteiten. Dat zijn goede redenen om onze accommodatie te kiezen voor een vergadering, een meeting met zakenpartners of een overnachting na een belangrijk bedrijfsbezoek. Maar wij doen meer dan dat. Je helpt namelijk tijdens je verblijf ongemerkt mee aan onze bedrijfsvoering met visie voor de toekomst. Als duurzame onderneming is Court Garden Hotel namelijk gecertificeerd met het Green Key certificaat. Hiermee nemen wij onze verantwoordelijkheid ten aanzien van natuur en milieu, zonder dat je hiervoor hoeft in te leveren op comfort.

People, planet en profit zijn een structureel onderdeel van onze bedrijfsdoelstellingen. Daarom hebben wij ons aangesloten bij Green Key. Dit is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche. Aan dit keurmerk kun je zien dat wij net een stap bewuster omgaan met natuur en milieu dan de normale wet- en regelgeving vereist. Ook staat maatschappelijk verantwoord ondernemen bij ons hoog in het vaandel.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het 'milieuvriendelijke' niveau. Wij kunnen met trots melden dat wij in het bezit zijn van de Gouden Green Key.

In de praktijk

In de praktijk betekent dit dat wij een stevige balans hebben gevonden tussen duurzaam ondernemen en comfort. Ongemerkt zul je tijdens je verblijf meehelpen om onze doelstellingen te verwezenlijken, zonder dat je hier enige hinder van ondervindt. Zo zijn onze kamers ingericht met fairtrade meubels, gordijnen en vloerbedekking. Het gehele gebouw bestaat uit energiezuinige verlichting en er wordt gebruik gemaakt van biologische zeep- en shampoodispensers. Op de menukaart van ons ontbijt staan uitsluitend biologische producten. En er wordt sterk rekening gehouden met klimaatbeheersing, zonder dat je het te warm of te koud zult krijgen. Wist je dat er zelfs een Green Team is aangesteld? Zij houden zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe duurzaamheidacties.

Na een overnachting bij Court Garden Hotel kun je niet alleen weer fit beginnen aan een nieuwe dag, je hebt ongemerkt ook een bijdrage geleverd aan het behoud van natuur en milieu!

Wil je meer informatie over Green Key? Kijk dan eens op www.greenkey.nl

De toekomst

Green Key is onderdeel van de Foundation for Environmental Education FEE. Dit is een wereldwijde organisatie met leden in meer dan zestig landen. Op www.fee-international.org lees je alles over de ideële doelstellingen van deze organisatie: zorg voor en bewustwording van natuur, milieu en duurzaamheid. Zodat toekomstige generaties óók kunnen genieten van onze prachtige aarde.

Contact

Onze keurmerken


Court Garden Hotel