Duurzaamste hotel van Den Haag

Media

 • Court Garden Hotel heeft in 2018 de GAIA GREEN Award gewonnen, de award voor organisaties met duurzame ambities in de horeca.
  Wij zijn ontzettend blij met deze prijs.

Onze weg naar CO2 neutraal

Groene daktuin infographic

Opening groene daktuin - burgemeester Pauline Krikke en team Court Garden

Op 15 juni 2018 heeft Court Garden Hotel voldaan aan stap 8. Trots dat burgemeester Pauline Krikke duurzaamheid ondersteunt en voorstander is van meer groene daken in Den Haag.

Sinds januari 2024 hebben wij 48 zonnepanelen op ons dak liggen en daarmee hebben we ook stap 9 afgerond.

Ondernemer

Ondernemer

"Voor mij staat duurzaamheid altijd centraal in mijn ondernemingen. Zowel met ons team als de maatschappij om me heen. Het hotel zal zo min mogelijk het milieu belasten. Daarnaast is het hotel embedded in de omgeving, betrokken met de bewoners en de buurt en wil ik zoveel mogelijk de sociale cohesie bevorderen en de wijkeconomie stimuleren."

Achou Zhang
Team

Team

"Wij spreken meerdere talen en komen uit verschillende culturen. Samen zijn we wereldburgers en willen onze bijdrage leveren aan duurzaamheid. Ons doel is om een plek te creëren waar mensen uit de hele wereld zich thuis voelen."

Team Court Garden

Missie & Visie

"Court Garden Hotel wil zich onderscheiden door zich te profileren als het hartelijkste en meest duurzame hotel van Den Haag."

 • Wij streven ernaar om onze gasten de meest hartelijke service te verlenen.
 • Wij bieden onze gasten een ecologisch verblijf aan, kamers in een ecodesigned omgeving, een energielabel A gebouw, met enkel gebruik van groene energie, triple glas en alle huidige energiebesparingsmaatregelen zoals gebruik van LED, bewegingssensoren, tijdschakelaars, gasabsorptiewarmtepompsysteem, waterbesparingsmaatregelen e.d.
  Het hotel maakt zoveel mogelijk gebruik van biologische en/of fairtrade producten waaronder een biologisch ontbijt, drankjes, salades, koffie, thee en doucheproducten.

MVO-verklaring (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)

Court Garden Hotel - Ecodesigned voldoet of wil gaan voldoen aan de volgende afspraken:

 • Wij leveren een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van ons vakgebied en de overdracht van onze kennis aan anderen die het vak willen leren.
 • Wij informeren onze werkrelaties (klant/opdrachtgever, vakgenoten en leveranciers) dat we maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 • Wij maken transparante afspraken met de klant/opdrachtgever en/of leveranciers over de kwaliteit van onze diensten en bewaken de kwaliteit die we leveren.
 • Wij bepalen de sociale impact van onze diensten en beperken deze zo veel als mogelijk voor zover het een negatieve impact betreft, zoals frauduleus handelen, intimidatie, uitbuiting en kinderarbeid.
 • Wij bewaken zowel de continuïteit van onze onderneming als die van de werknemer en wij dragen zorg voor voorzieningen mochten we te maken krijgen met verlies van inkomsten.
 • Wij leveren vrijwillig een bijdrage aan maatschappelijke doelen door giften en sponsoring en/of door vrijwilligerswerk.
 • Wij werken continu aan het verminderen van de milieubelasting van ons bedrijf.
 • Wij werken continu aan het verbeteren van ons eigen inkoopproces als het gaat over inkoop van (kantoor)materialen en diensten met een milieu- en/of sociaal keurmerk.

Goede doelen

Dit zijn de goede doelen die wij ondersteunen:

Contact

Onze keurmerken


Court Garden Hotel