Top 12 must-see van Den Haag

Vredespaleis

Vredespaleis

Niet voor niets noemt Den Haag zich de stad van de vrede. Het prachtige Vredespaleis ligt in het Zeeheldenkwartier. Lees online over de geschiedenis van dit paleis. Kaartjes bemachtigen om het van binnen te bekijken is sowieso lastig omdat er geen tours worden gegeven als er zittingen zijn.
Panorama Mesdag

Panorama Mesdag

Wil je je wanen in Scheveningen in 1881? Bezoek dan het grootste schilderij van Nederland, Panorama Mesdag. Je hebt ongeveer twee uurtjes nodig. Als je daarna het Scheveningen van nu bezoekt en je kijkt in het rond ter hoogte van de vuurtoren, dan kan je het verschil zien. Panorama Mesdag is vanaf 2 juni weer open.
Paleis Noordeinde

Paleis Noordeinde

Het werkpaleis van de koning ligt midden in het centrum. Het Paleis kan je alleen van buiten bekijken. De Paleistuin aan de achterzijde is open voor bezoek. Het paleis zelf is niet te bezichtigen.
Lange Voorhout & Escher Museum

Lange Voorhout & Escher Museum

Het Lange Voorhout is beeldbepalend voor Den Haag. Een prachtige laan om doorheen te slenteren. Aan het einde ligt het beroemde hotel Des Indes. Daarnaast ligt het paleis van koningin Emma. Hier is het Escher Museum gevestigd met bijzondere voorstellingen van de kunstenaar M.C. Escher. Het Escher museum is vanaf 1 juni weer open.
Hofvijver & Buitenhof

Hofvijver & Buitenhof

Of je het Buitenhof van de ene kant of de andere kant bekijkt, het blijft mooi en van alle kanten is het de moeite waard om een foto te nemen. Naast het Mauritshuis zie je het torentje van Rutte.
Mauritshuis

Mauritshuis

Natuurlijk moet iedereen “Het meisje met de parel” van Vermeer hebben gezien. Uit alle hoeken van de wereld komen toeristen om dit schilderij in het Mauritshuis te bekijken. Het Mauritshuis is vanaf 1 juni weer open.
Binnenhof & Ridderzaal

Binnenhof & Ridderzaal

Bezoek het Binnenhof, waar iedereen mag rondlopen. De indrukwekkende Ridderzaal, waar de troonrede op Prinsjesdag wordt opgelezen door de Koning, is het stralende middelpunt. Wie weet kom je Minister-President Rutte wel tegen?
Scheveningen

Scheveningen

Uiteraard ga je een dagje naar het strand in Scheveningen, bij het Kurhaus. Er is zoveel leuks te doen, over de Pier lopen, een ritje maken in het reuzenrad enz. Het Kurhaus is ook een bezoek waard met zijn prachtige plafond.
Westbroekpark

Westbroekpark

Schitterend in het voorjaar en de zomer is het Westbroekpark met zijn internationaal rosarium, een rozentuin waarin zo’n 25.000 rozen bloeien op ongeveer 350 bedden. Je kan er heerlijk in rondslenteren. Ernaast bevindt zich een speeltuin en Greens, een unieke combinatie van een biologisch restaurant en een zorgmoestuin.
Madurodam

Madurodam

Ook zeer geliefd onder toeristen is Mini Holland, Madurodam. Het werd de afgelopen jaren gerenoveerd en er is ook een huldiging in het mini van onze voetbal leeuwinnen.
Gemeentemuseum

Gemeentemuseum

Wil je de Victory Boogie Woogie zien van Mondriaan? Deze vind je in het Gemeentemuseum van Den Haag. Dit prachtige Berlage gebouw ligt naast het Museon, het Omniversum en het Fotomuseum.
Zeeheldenkwartier

Zeeheldenkwartier

Winkelen in het Zeeheldenkwartier mag niet ontbreken in dit rijtje. Zeker een bezoek waard als je net even wat anders wilt en wil genieten van lokale en creatieve bedrijven. Hier vind je veel authentieke winkeltjes, sympathieke restaurantjes en cafés, zonnige pleinen en prachtige Jugendstilpanden. Geen wonder dus dat het Zeeheldenkwartier enorm geliefd is bij de Haagse locals. En strijk even neer op het Prins Hendrikplein waar de hele wijk bij elkaar komt met zijn fontein en gezellige terrasjes. Het restaurantaanbod in dit wijkje is heel divers, van ontbijt, geurige koffie, craft bier, authentieke pizza’s tot een vegan lunch, verse sushi en pokébowls. Keuze te over!

Contact

Onze keurmerken


Court Garden Hotel